×

Ortodonti (Diş Teli Tedavisi)

img

Ortodonti (Diş Teli Tedavisi) ağzımızda yer alan hem görüntü olarak hem de işlevsel olarak sorun çıkaran uyumsuz bitişik dişlerin işlevselliğini kontrol ve teşhis edip ağız içi durumuna göre erken önlem alan diş hekimliği alanıdır. Diş teli işleminden önce hastanın erken tedavi ve erken teşhis aşamalarına gelmesi her zaman ilk öncelik olarak görülmektedir. 

Alt çenenin geride ya da önde olması gibi bozukluk dereceleri hastadaki ilerleme durumuna ve daha çok yaşı göz önünde alınarak uygun tedavi çeşitleri belirlenir. Ortodonti alanı ile gerçekleştirilecek bir işlem ancak hasta yetişkin ise karar verilmektedir. 

Ortodonti Problemleri
Ortodonti problemleri hastanın çene ve ağız içerisindeki dişlerinde oluşan işlevsellik ya da estetik yönünden göz ile görülebilen sorunlardır. Bu gibi sorunların oluşmasının birçok sebebinin olmasının yanı sıra temelden başlamış olan nedenleri de olabilmektedir. Bunun yanında hastanın kendi yapmış olduğu hareketler dolayısıyla diş ve çene ortodonti sorunları da oluşabilmektedir. Daha küçük yaştan uzun süreli biberon ya da emzik kullanımı, tırnak yeme gibi birçok sebepten dolayı ortodontik bozukluklar hastaların önüne çıkabilmektedir. 

Bu gibi sorunların önlenebilmesi adına uzman hekimlerin de her zaman önerdiği gibi erken teşhis gerekmektedir. Diş çekimi işlemi sonrasında çenede oluşan boşluk yüzünden dişlerde çarpıklık da meydana gelebilmektedir. Bu durumlarda ortodonti tedavisi işlemi uzman hekimlerin doğrultusunda tamamlanarak hastanın çok daha iyi bir şekilde çene yapısı sağlaması açısından kontrol altına alınıp diş yapısında da bu yönde temiz bir duruş sağlanır. 


Ortodonti Gerektiği Durumlar
Ortodonti gerektiği durumlar genel olarak hastanın çene ve diş yapısındaki ilerlemeye bağlı olarak erken teşhis önlemleri doğrultusunda karar aşamasına geçilmektedir. Çene iskelet yapısında gözle görülebilen bir bozukluk var ise ortodontik tedavileri ilk aşama olarak hastaya uygulanmaktadır. 

Sadece estetik durumlar göz önüne alınarak değil hastanın daha rahat çiğneme işlevini yerine getirebilmesi ya da daha rahat bir şekilde konuşma faaliyetlerini sürdürebilmesi amacıyla yapılmaktadır. Hastanın ağız ve çenesindeki sorun seviyesine bakılarak çeşitli yöntem seçenekleri de belirlenmektedir.